Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд поновив позивача на посаді директора КП «Водоканал» виконавчого комітету Лебединської міської ради Сумської області

14 грудня 2022, 13:10

Лебединський районний суд Сумської області ухвалив рішення, яким  визнано  незаконним та скасовано розпорядження міського голови Лебединської міської ради Сумської області про звільнення позивача з посади директора комунального підприємства «Водоканал» виконавчого комітету Лебединської міської ради, поновлено його на роботі та стягнуто середній заробіток за час вимушеного прогулу.

З квітня  2010  по  липень 2020 року позивач обіймав посаду директора  комунального підприємства «Водоканал» виконавчого комітету  Лебединської міської ради Сумської області. За період роботи з ним постійно укладали   контракт та неодноразово продовжували його дію. У липні  2020 року розпорядженням  міського голови Лебединської міської ради  Сумської області його було звільнено з посади у зв’язку  з закінченням  строку контракту. З даним розпорядженням позивач не погодився і у серпні 2020 року подав позов до суду. Він вважає, що за період з 2010 року і до моменту його звільнення з роботи з ним неодноразово  продовжувався контракт, а тому відповідно  до положень ч. 2 ст. 39-1 КЗпП України він вважається  таким, що є укладеним на невизначений строк. Крім того, у день звільнення  позивач був на лікарняному, а тому відповідно до ч. 2 ст. 40 КЗпП України  не міг бути звільненим з ініціативи власника у період тимчасової непрацездатності. Тому, просив суд визнати незаконним та скасувати розпорядження про звільнення, поновити його на роботі та стягнутий середній заробіток за час вимушеного прогулу.

12 грудня 2022 року судом було оголошено короткий зміст рішення, яким задоволено позовні вимоги позивача в повному обсязі та  допущено до  негайного виконання рішення в частині поновлення на роботі  та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу у  межах суми стягнення за один місяць.

З повним текстом  судового рішення, яке буде складено у десятиденний термін з дня закінчення розгляду справи, можна ознайомитися в ЄДРСР за № 950/1464/20.

Рішення не набрало законної сили і може бути оскаржене у встановленому законом порядку.

Лебединський районний суд Сумської області