Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок громадянці, яка виправдовувала збройну агресію рф проти України

17 січня 2023, 13:57

Придніпровський районний суд м. Черкаси ухвалив вирок громадянці С., яка публічно виправдовувала збройну агресію російської федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).   

Як зазначено у вироку, обвинувачена 15 та 19 вересня 2022 року у забороненій в Україні соціальній мережі, знаходячись у місці свого постійного проживання, умисно, неодноразово поширювала шляхом проставляння «вважає класним» матеріали, в яких міститься прославляння президента рф, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України. 

Допитана у судовому засіданні обвинувачена свою вину в інкримінованому їй кримінальному правопорушенні визнала повністю.

За результатами судового розгляду суд визнав винною громадянку С. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України, та призначив їй покарання у вигляді 3 років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив жінку від відбуття призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Наразі вирок ще не набрав законної сили.

Придніпровський районний суд м. Черкаси