Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Державній судовій адміністрації України скорочено чисельність працівників

19 листопада 2014, 19:39

З метою економного і раціонального використання державних коштів Державною судовою адміністрацією України проведено скорочення чисельності працівників центрального апарату на 10 відсотків, кількість працівників зменшено до 144 одиниць.

Нову структуру Державної судової адміністрації України затверджено наказом ДСА України від 19 листопада 2014 року  № 685/к «Про затвердження структури ДСА України».

Відповідно до документа, серед іншого, проведено скорочення одного заступника Голови ДСА України, радників та помічника Голови ДСА України.

Крім того, на виконання рішення Ради суддів України від 05.09.2014 № 21 при Раді суддів України у складі ДСА України на правах відділу утворено Прес-центр судової влади України. Основними завданнями Прес-центру є:

офіційне інформування через засоби масової інформації та офіційний веб-портал «Судова влада України» і веб-сайт Ради про діяльність судів, органів суддівського самоврядування, ДСА України, а також оприлюднення публічної інформації, розпорядником якої є ДСА України;

формування позитивного іміджу Ради, інших органів суддівського самоврядування, судів, ДСА України;

- інформаційне забезпечення діяльності голови Ради, інших її членів, голів рад суддів спеціалізованих судів, Голови ДСА України, за потреби – голів судів;

- вжиття заходів для дотримання судами, органами суддівського самоврядування, ДСА України відкритості та прозорості діяльності, демократичних стандартів комунікації із засобами масової інформації, громадськістю;

- координація діяльності прес-служб і прес-секретарів судів, інших осіб, відповідальних за взаємодію із засобами масової інформації та громадськістю, надання їм організаційної та методичної допомоги.

ДСА України згідно з наказом має таку структуру:

Голова ДСА України;

Заступники Голови ДСА України;

Управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України;

Управління організаційного забезпечення діяльності ДСА;

Прес-центр судової влади (на правах відділу);

Юридичне управління;

Управління кадрового забезпечення;

Управління інформатизації судів та судової статистики;

Планово-фінансове управління;

Управління бухгалтерського обліку та звітності;

Адміністративно-господарське управління;

Відділ аудиту;

Відділ організаційного забезпечення суддівського самоврядування;

Сектор режимно-секретної роботи;

Головний спеціаліст з питань безпеки та мобілізаційної роботи.

З метою дотримання гарантованих Конституцією України прав та свобод громадян виконання наказу ДСА України від 19 листопада 2014 року  № 685/к «Про затвердження структури ДСА України» буде проводитись відповідно до вимог чинного трудового законодавства України.