Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України взяв участь у фокус-груповій дискусії зі стратегічного планування

02 березня 2012, 12:14

29 лютого 2012 року Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк взяв участь у фокус-груповій дискусії, що була проведена в рамках роботи над стратегічним планом розвитку для судової гілки влади.  Фокус-групова дискусія відбулася у м. Донецьк.
У засіданні фокус-групи взяли участь більше 40 суддів та працівників апаратів судів м. Донецьк та Донецької області, представники територіального управління ДСА України в Донецькій області та регіонального відділення Національної школи суддів України (Донецьке регіональне представництво).
 Фокус-групова дискусія організована спільно Робочою групою з питань інновацій ДСА України та проектом USAID «Україна: Справедливе правосуддя».  
Подібні зустрічі вже відбулись з листопада 2011 року по лютий 2012 року у м. Івано-Франківськ, м. Львів, м. Одеса та м. Харків.
Метою цих дискусій стало обговорення окремих аспектів стратегічного плану для судової гілки влади та збір інформації, що необхідна для його розробки та подальшої реалізації.
Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк під час дискусії підкреслив необхідність створення стратегічного плану розвитку судової гілки влади та спільної роботи над його реалізацією. 
З привітальним словом до учасників зустрічі звернулися начальник ТУ ДСА у Донецькій області Назір Бадахов, директор регіонального відділення Національної школи суддів України Донецьке регіональне представництво) Зоя Татькова, керівник Проекту USAID «Україна: справедливе правосуддя» Девід Вон та  модератор зустрічі, заступник керівника Робочої групи з питань інновацій ДСА України Юлія Седик. 
Серед найактуальніших завдань, що стоять перед судовою гілкою влади, учасники назвали підвищення ефективності роботи суду, встановлення реалістичних строків розгляду справ, покращення фінансування і ефективне використаня ресурсів суду, розробка комунікаційної стратегії для інформування громадян про діяльність судів та підвищення довіри громадян до суду, реформування системи виконання рішень судів, та ін.