Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прийнято рішення про внесення подання про звільнення Рафальського Й.Л. з посади судді за порушення присяги

14 березня 2012, 10:00

На засіданні 13 березня 2012 року Вища рада юстиції прийняла рішення про внесення подань про звільнення двох суддів з посад за особливими обставинами.
Так, прийнято рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення РАФАЛЬСЬКОГО Йосипа Людвиковича з посади судді Коростенського міськрайонного суду Житомирської області за порушення присяги. Відповідну пропозицію було внесено за результатами перевірки відомостей, викладених у рекомендаціях кваліфікаційної комісії суддів загальних судів Житомирського апеляційного округу від 18 вересня, 27 листопада 2009 року, 26 березня і 14 травня 2010 року та у зверненні народного депутата України Пилипенка В.П. від 15 липня 2010 року, направленому до Вищої ради юстиції членом Вищої ради юстиції Портновим А.В.
Крім того, Вища рада юстиції, розглянувши матеріали Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 22 лютого 2012 року, прийняла рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення АНДРЄЄВА Павла Федоровича з посади судді Добропільського міськрайонного суду Донецької області у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього.
    Також Вища рада юстиції внесе подання про звільнення восьми суддів з посад за загальними обставинами.
У зв’язку із закінченням строку, на який призначено, Вища рада юстиції прийняла рішення про внесення подання Президентові України про звільнення ЖУКОВОЇ Анжеліни Ігорівни з посади судді господарського суду Автономної Республіки Крим та САДЧИКОВА Дмитра Володимировича з посади судді Добропільського міськрайонного суду Донецької області.
У зв’язку з поданням заяви про відставку прийнято рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення: ГОРБЕНКО Катерини Панасівни – з посади судді Донецького апеляційного адміністративного суду; КАТРИЧ Валентини Сергіївни –  з посади судді господарського суду міста Києва; ШВАЮК Галини Василівни – з посади судді Бучацького районного суду Тернопільської області; ШУЛЬЖЕНКО Людмили Борисівни – з посади судді Єнакіївського міського суду Донецької області.
У зв’язку з поданням заяви про звільнення з посади за власним бажанням Вища рада юстиції внесе подання: Президентові України – про звільнення СТЕФАНЧУК Марини Миколаївни з посади судді Дарницького районного суду міста Києва; до Верховної Ради України – про звільнення ЧМЕЛЬ Олени Леонідівни з посади судді Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області.
 

Прес-служба
Вищої ради юстиції