Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 12 років позбавлення волі засуджено громадянина за державну зраду

07 липня 2023, 09:20

5 липня 2023 року Великоносілківський районний суд Донецької області ухвалив вирок громадяну Б., який звинувачувався за ч. 1 ст. 258-3 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) та ч.1 ст. 111 КК України (Державна зрада).

Під час досудового розслідування між сторонами кримінального провадження було досягнуто та підписано угоду про визнання винуватості, за змістом якої вони погодили, що обвинувачений повністю визнає обвинувачення в обсязі підозри в судовому провадженні.

У судовому засіданні обвинувачений  повністю визнав свою провину у скоєнні інкримінованих йому злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 111 КК України. Підтвердив суду, що угоду про визнання винуватості він уклав добровільно і наслідки укладання та затвердження зазначеної угоди для нього є зрозумілими, а саме: наслідком укладання та затвердження зазначеної угоди для сторін є - для прокурора і підозрюваного - обмеження права на оскарження вироку. Просив затвердити зазначену угоду.

За результатами судового розгляду суд визнав винним громадянина Б. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, та призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що є його особистою власністю.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.    

Детальніше на вебсайті Великоновосілківського районного суду Донецької області за посиланням: https://is.gd/YtvWMI 

Великоновосілківський районний суд Донецької області