Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський окружний адміністративний суд впровадив кращі практики зонування простору

20 липня 2023, 08:31

Вхід до Одеського окружного адміністративного суду облаштовано відповідно до вимог державних будівельних норм пандусом з поручнями та кнопкою виклику відповідальної особи.

На першому поверсі є зала судових засідань для людей похилого віку, відвідувачів з дітьми, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Таке модельне рівшення вдалося впровадити без будь-яких додаткових інвестицій. Для цього перемістили обладнання з зали, що знаходиться на другому поверсі до зали, розташованої на першому поверсі. Також обладнано спеціальні кімнати гігієни для вразливих відвідувачів.

Відповідальні працівники постійно підвищують рівень знань та навиків спілкування і роботи із особами з інвалідністю.

“Сучасний суд має бути зручним та комфортним, враховувати особливості роботи з відвідувачами, які мають різні потреби, та адаптувати підходи до надання послуг так, щоб забезпечити фундаментальні суспільні цінності – правосуддя та верховенство права. Щодня ми невпинно йдемо до головної цілі, дбаємо, щоб кожен відвідувач, зайшовши у приміщення суду або до зали судового засідання, відчував себе спокійно та впевнено”, – наголошує керівниця апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольга Пасічник.