Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Барвінківський районний суд Харківської області перейшов під захист Служби судової охорони

20 липня 2023, 09:45
19 липня 2023 року Барвінківський районний суд Харківської області перейшов під охорону Служби судової охорони.
 
Це 34-та судова установа на Слобожанщині, де охорону, безпеку та громадський порядок забезпечують співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Харківській області.
 
Начальник територіального управління Служби судової охорони у Харківській області Андрій Марущенко зустрівся з колективом Барвінківського районного суду та представив співробітників, що заступатимуть на службу.
 
"Попри бойові дії на території нашої області, продовжуються стала робота судів та установ правосуддя, відновлюєть судочинство на деокупованих територіях, що постраждали від бойових дій. Своєю чергою, ми забезпечуємо громадський порядок та охорону задля здійснення правосуддя. Барвінківський районний суд Харківської області мав перейти під нашу опіку ще на початку 2022 року, але повномасштабне вторгнення внесло свої корективи у життя нашої країни, — наголосив полковник Служби Андрій Марущенко. — Судова охорона має запобігати надзвичайним ситуаціям та сприяти недопущенню правопорушень у суді, аби кожен учасник судового процесу відчував свою безпеку".
 
Відтепер пропуск до будівлі суду буде здійснюватися тільки на основі документів, що посвідчують особу. Кожен відвідувач має проходити поверхневу перевірку. У разі виявлення загрози безпеки суддів, працівників та відвідувачів судової установи, судові охоронці вповноважені обмежити допуск підозрілих осіб до приміщення суду.
 
Барвінкове розташоване на південному сході Харківщини. У 2022 році росіяни зруйнували місто на дві третини. Всі адміністративні будівлі зазнали пошкоджень, зокрема, й будівля суду. Вибуховою хвилею було вибито вікна та двері, пошкоджено фасад та внутрішні приміщення, знесено дах. Крім того, загарбники вкрали всю комп’ютерну техніку судової установи.
 
Задля відновлення роботи суду, у квітні цього року, у будівлі суду частково провели ремонтні роботи. Крім того, з травня 2023 року відновлена територіальна підсудність даного суду.
 
 
Сторінка Територіального управління Служби судової охорони у Харківській області у Facebook