Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 15 років позбавлення волі засуджено громадянина за вчинення державної зради

20 липня 2023, 16:00

Суд розглянув кримінальне провадження та визнав винним  громадянина  України, уродженця м. Житомира, до 15 років позбавлення волі у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 (Державна зрада), ч. 1 ст. 408 (Дезертирство) Кримінального кодексу України.

У ході судового розгляду встановлено, що обвинувачений, будучи військовослужбовцем Збройних Сил України, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим, діючи всупереч інтересам України, в період збройного конфлікту, вчинив умисне кримінальне правопорушення проти основ національної безпеки України - державну зраду.

Так, на виконання протиправного умислу, що полягав у переході на бік ворога у період збройного конфлікту, отримавши пропозицію від невстановлених на даний час представників збройних сил російської федерації щодо проходження військової служби в збройних силах рф, погодився з цією пропозицією. Разом з тим, встановлено, що обвинувачений у вказаний період пропонував військовослужбовцям Збройних Сил України перейти до лав збройних сил рф.

Наразі вирок не набув чинності та може бути оскаржений до апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Корольовський районний суд м. Житомира