Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ продовжила конкурси на зайняття 7 вакантних посад суддів у місцевих загальних судах Донецької і Луганської областей та 35 вакантних посад у місцевих судах

20 липня 2023, 17:46

20 липня 2023 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розглянуто питання продовження конкурсних процедур, які не були завершені попереднім складом Комісії.

Зокрема, вирішено продовжити два конкурси.

Так, продовжено конкурс, оголошений рішенням Комісії від 5 серпня 2019 року № 146/зп-19, на зайняття 7 вакантних посад суддів у місцевих загальних судах Донецької та Луганської областей для кандидатів на посаду судді, які відповідають вимогам абзацу сьомого пункту 13 розділу III «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про вищу раду правосуддя».

ВККСУ також продовжила конкурс, оголошений рішенням Комісії від 5 серпня 2019 року № 145/зп-19, на зайняття 35 вакантних посад суддів у місцевих судах для кандидатів на посаду судді, які відповідають вимогам абзацу третього пункту 13 розділу III «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Вищу раду правосуддя».

Зазначені конкурси продовжені з етапу визначення результатів спеціальної перевірки та допуску кандидатів до участі в конкурсі.

Визначення результатів спеціальної перевірки, допуск до участі в конкурсах, а також формування рейтингу його учасників здійснюватиметься Комісією у складі Першої палати. Між її членами відбудеться повторний автоматизований розподіл відповідних справ.

Рішення про рекомендацію для призначення кандидатів суддями ухвалюватимуться у пленарному складі.  

Вища кваліфікаційна комісія суддів України