Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено громадянку за колабораційну діяльність

01 серпня 2023, 10:05

28 липня 2023 року за правилами спеціального судового провадження, відповідно до ст. 323 Кримінального процесуального кодексу України, Васильківський районний суд Дніпропетровської області ухвалив вирок заочно за відсутності обвинуваченої (in absentia) щодо громадянки Б., обвинуваченої у скоєнні колабораційної діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Відповідно до вироку суду, громадянка Б., перебуваючи на території смт Новопсков Старобільского району Луганської області, погоджуючись на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора російської федерації та представників незаконних збройних формувань так званої «лнр», умисно, добровільно зайняла посаду «начальника відділу агропромислового розвитку адміністрації Новопсковського району луганської народної республіки», пов'язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території, а саме: в окупаційній адміністрації держави-агресора – так званій «адміністрації Новопсковського району лнр», та продовжила її обіймати в подальшому.

Суд визнав жінку винною та призначив їй покарання у виді 7 років за ґратами з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах на строк 10 років, з конфіскацією усього належного їй на праві власності майна на користь держави.