Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканку Луганської області засуджено за здійснення колабораційної діяльності

03 квітня 2024, 09:30

2 квітня 2024 року Тернівським міським судом Дніпропетровської області ухвалено обвинувальний вирок за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність), яким мешканку с. Денежникове Луганської області, визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

За інформацією Тернівського міського суду Дніпропетровської області, громадянка добровільно зайняла посаду в т.зв. Новоайдарському районному відділі внутрішніх справ мвс лнр, тобто у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території. 

Мешканці с. Денежникове Луганської області призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади і державного управління, органах місцевого самоврядування, правоохоронних органах України та в органах, що надають публічні послуги, на строк 15 років з конфіскацією всього майна, що належить їй на праві приватної власності.

Також судом встановлено, що обвинувачена усвідомлювала факт збройної агресії з боку рф та окупації території України, створення окупаційною владою незаконних органів, що вказує на добровільність зайняття нею посади, враховуючи характер її дій, їх послідовність та тривалість.

Вирок не набрав законної сили.