Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Делегація Восьмого ААС взяла учать у тренінгу з доброчесності для керівництва судів

15 липня 2024, 08:39

8-9 липня 2024 року у місті Краків (Республіка Польща) в рамках проєкту «Посилення судової реформи в сфері забезпечення доброчесності та відповідальності», який є частиною нідерландської програми «Відновлення гідності та справедливості в Україні: загально-урядовий підхід до посилення відповідальності за кримінальні злочини, яка реалізується у співпраці з Ассерівським інститутом (T.M.C. Asser Institute), Нідерландським Гельсінкським комітетом (NHC) та Міжнародною організацією розвитку права (IDLO) відбувся тренінг з доброчесності для керівництва судів в якому взяла участь делегація Восьмого апеляційного адміністративного суду.

До складу делегації Восьмого ААС увійшли заступник голови суду Віталій Затолочний, судді Володимир Качмар та Сергій Кузьмич, а також керівник апарату суду Сергій Пашковський.

В основу цього тренінгу було закладено професійний розвиток українських суддів та працівників апарату судів у питаннях доброчесності та суддівської етики, а також обмін досвідом між представниками української та нідерландської суддівської спільноти.

Участь у роботі конференції взяли представники восьми судів України, перед якими виступили міжнародні експерти – Естер де Рой, доктор права, очільниця Проекту, старша суддя окружного суду Амстердама; Ян Морз, голова суду Північної Голландії; Йонатан Сукарно, професор з суддівської етики та доброчесності, університет Амстердама; Флор Бокгорст, старший радник і тренер, відділ міжнародних проектів Навчального центру судової системи Нідерландів.

Учасники тренінгу під час активної практичної роботи та обміну досвідом обговорили роль керівництва в дотриманні доброчесності у суді, а також дискутували на тему моральних дилем, яка дозволила глибше зрозуміти проблему доброчесності та що робити з нею у суді.

Візит відбувся за організаційної та фінансової підтримки Центру міжнародної правової співпраці (CILC).

Довідково: Центр міжнародної правової співпраці (CILC) сприяє розвитку верховенства права шляхом ініціювання та реалізації проєктів міжнародної правової співпраці. Центр об’єднує експертів з права різних країн, щоб напрацьовувати рішення для різних проблем у правових системах країн, що розвиваються. Центральний офіс знаходиться в Гаазі, і поточна діяльність Центру охоплює десятки країн, що перебувають на стадії розвитку та перехідної економіки, в Африці, Азії, Центральній та Східній Європі та на Близькому Сході.