Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції про повернення державі майже 3 га земель оборони у Вінницькій області

12 вересня 2024, 15:39

Сьогодні, 12 вересня 2024 року, Вінницький апеляційний суд залишив у силі рішення Тиврівського районного суду Вінницької області, яким задоволено позов прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької обласної військової адміністрації, Квартирно-експлуатаційного відділу міста Вінниця Міністерства оборони України та Міністерства оборони України.

Апеляційний суд погодився з місцевим судом, що розпорядження Тиврівської районної державної адміністрації про затвердження технічної документації в частині передачі земельної ділянки і видачі державного акта на право власності на неї жительці Вінницького району С. підлягає скасуванню через незаконність. На переконання колегії суддів Вінницького апеляційного суду, місцевий суд ухвалив правильне рішення усунути перешкоди Вінницькій обласної військової адміністрації та Квартирно-експлуатаційного відділу міста Вінниця Міністерства оборони України у здійсненні права розпоряджатися та користуватися земельною ділянкою шляхом зобов’язання С. повернути її в державну власність.

Вінницький апеляційний суд установив, що під час користування та розпорядження землями оборони порушено вимоги українського законодавства. А це майже три гектари на території нинішньої Шпиківської селищної ради Тульчинського району Вінницької області. Майже 17 років тому на підставі згаданого вище розпорядження райдержадміністрації їх власницею і стала відповідачка, хоча ні КЕВ, ні Міноборони згоди на передачу вказаної земельної ділянки у приватну власність не надавали.

Вінницький апеляційний суд