Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кандидатки на посаду судді КСУ отримали рекомендації РСУ. Слово за делегатами ХХ з'їзду суддів України

13 вересня 2024, 08:16

12 вересня 2024 року в Києві відбулося засідання Ради суддів України. Участь в засіданні взяли 26 членів Ради, а відбувалося воно очно та в онлайн режимі з використанням платформи для відеоконференцій Zoom.

Під час засідання члени Ради суддів розглянули усі заплановані питання порядку денного.

Найперше члени ради провели співбесіди з двома кандидатками на посаду судді Конституційного Суду України, які претендують на призначення суддею делегатами ХХ з'їзду суддів України.

Нагадаємо, що відповідно до рішення Ради суддів України від 18 вересня 2023 року №39 на офіційному вебсайті Ради суддів України розміщено оголошення про початок конкурсного відбору кандидатур на дві вакантних посади судді Конституційного Суду України та початок прийняття заяв (з доданими до них документами) осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України, з 19 вересня 2023 року по 18 жовтня 2023 року включно.

Після проходження усіх етапів конкурсних процедур, що полягали в оцінюванні моральних якостей кандидатів та рівня компетентності у сфері права, Дорадча група експертів визначилася з двома кандидатками. Ними стали: Алла Олійник - суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду та Олександра Яновська - суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Відтак, своїми рішеннями Рада суддів України вирішила рекомендувати ХХ черговому з'їзду суддів України визначитися шляхом таємного голосування щодо призначення Олійник Алли Сергіївни та Олександри Григорівни Яновської на посаду судді Конституційного Суду України.

Обидві кандидатки претендують на призначення на одну посаду судді Конституційного Суду України.

Рада суддів України