Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відмовила у задоволенні клопотання заступника Генпрокурора про тимчасове відсторонення судді Закревського В.І. від здійснення правосуддя

29 вересня 2017, 18:29

Вища рада правосуддя під час засідання 29 вересня 2017 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – Головного військового прокурора Матіоса Анатолія Васильовича про тимчасове відсторонення судді Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Закревського Володимира Івановича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, яке надійшло до ВРП 20 вересня 2017 року.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що 31 серпня 2017 року Закревському В.І. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, тобто тяжкого корисливого злочину у сфері службової діяльності.

Суддя Закревський В.І. підозрюється в одержанні ним як службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії із використанням наданої їй влади та службового становища, поєднаному з вимаганням.

Ухвалою Центрального районного суду міста Миколаєва від 5 вересня 2017 року Закревському В.І. обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 3 листопада 2017 року.

Клопотання заступника Генерального прокурора – Головного військового прокурора Матіоса А.В. про тимчасове відсторонення судді Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Закревського Володимира Івановича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності мотивовано наявністю ризиків, які вказують на те, що перебування Закревського В.І. на посаді судді призведе до настання негативних наслідків.

Суддя Закревський В.І. під час розгляду Вищою радою правосуддя клопотання заступника Генерального прокурора – Головного військового прокурора надав пояснення, в яких, зокрема, зазначив, що він підозрюється у кримінальному провадженні необґрунтовано, досудове слідство триває вже три роки, а клопотання, на його думку, є формою тиску прокуратури, пов’язаного із розглядом суддею кримінальної справи.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка, представника Генеральної прокуратури України – прокурора першого наглядового відділу управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Лукіянчука Володимира Миколайовича, суддю Закревського Володимира Івановича, ухвалила відмовити у задоволенні клопотання заступника Генерального прокурора – Головного військового прокурора Матіоса Анатолія Васильовича про тимчасове відсторонення судді Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Закревського В.І. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Джерело

 Прес-центр судової влади України