Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За невчасно подані декларації депутати з Новоушицького району відповідатимуть у суді

02 жовтня 2017, 11:59

Управління захисту економіки у Хмельницькій області Департаменту захисту економіки НПУ продовжує виявляти факти порушення вимог фінансового контролю депутатами місцевих рад і спрямовувати справи до суду.

4, 9, 11 та 12 жовтня цього року в Новоушицькому районному суді розглядатимуть справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, щодо чотирьох обранців Зеленокуриловецької  сільської ради Новоушицького району. Згідно з протоколами оперуповноваженого управління захисту економіки, троє депутатів цього органу самоврядування подали «антикорупційні» декларації за 2016 рік 12 червня 2017 року, ще один – 13 червня. У той час як, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», суб’єктами якого є, у тому числі, депутати місцевих рад, особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані до 1 квітня заповнювати відповідну декларацію за минулий рік на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Для тих, хто вперше подає таку декларацію, народні депутати, внісши зміни до деяких Законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб, продовжили термін до 1 травня.

Таким чином, на думку правоохоронців, у діях зеленокуриловецьких обранців вбачаються ознаки правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, «Порушення вимог фінансового контролю».

Джерело

За повідомленням прес-служби суду