Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Віталій Бойко - Голова Верховного Суду України у відставці відзначив 80-річний ювілей

02 жовтня 2017, 12:02

30 вересня, заслужений юрист України, Голова Верховного Суду України у відставці Віталій Федорович Бойко відзначив 80-річний ювілей.

Народився Віталій Федорович у селі Кропивне, Ніжинського району, Чернігівської області. Після закінчення у 1963 році Харківського юридичного інституту впродовж десяти років працював народним суддею, головою Амур-Нижньодніпровського районного народного суду Дніпропетровська. Наступні роки – заступником голови Дніпропетровського обласного суду, головою Донецького обласного суду. Як висококваліфікований правник і  суддя, отримав запрошення до столиці. Працював першим заступником міністра юстиції УРСР, а з 1990 року по 1992 рік обіймав посаду Міністра юстиції України. 

У грудні 1994 року був обраний Головою Верховного Суду України. У зв’язку з досягненням пенсійного віку у жовтні 2002 року вийшов у відставку.

Віталій Федорович Бойко був і залишається активним прибічником становлення в Україні незалежного суду. На його переконання, рівень демократії в суспільстві прямо залежить від статусу судді, суду і стану судочинства в державі.

З нагоди ювілею Віталія Федоровича, Рада суддів України, від імені суддівської спільноти, засвідчує глибоку повагу ювіляру, бажає здоров'я, непереборного натхнення, сил та енергії у справі розбудови й утвердження незалежності судової влади та верховенства права у державі. 

 

 Віталій Бойко - Голова Верховного Суду України у відставці відзначив 80-річний ювілей

 

Джерело

За повідомленням прес-служби РСУ