Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До сфери управління Державної судової адміністрації України передано будівлю в місті Запоріжжя

02 жовтня 2017, 10:31

27 вересня 2017 року відбулося засідання Уряду, на якому, серед іншого, розглянуто та схвалено проект розпорядження Кабінету Міністрів України, ініційований Державною судовою адміністрацією України, про передачу майна в місті Запоріжжі.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.09.2017 № 685-р "Про погодження передачі нерухомого майна у м. Запоріжжі в державну власність з віднесенням його до сфери управління Державної судової адміністрації" для розміщення Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя з комунальної в державну власність передається будівля площею 1417,5 кв. м та споруди, що знаходяться по вул. Перемоги, 107б у місті Запоріжжі.

Після проведення робіт з пристосування об’єкта під потреби судової установи Орджонікідзевський районний суд міста Запоріжжя буде забезпечений власним приміщенням,  в якому будуть створені належні умови щодо відправлення судочинства, роботи суддів та працівників апарату суду, учасників судового процесу, у тому числі обвинувачених (підсудних), засуджених та конвою, а також відвідувачів, у тому числі відповідні умови для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Крім того, прилегла територія дозволяє створити відповідно до вимог чинного законодавства зонування ділянки та її розподіл на громадську та службову зони з місцями для паркування, забезпечити технічне обслуговування будівлі по периметру, організувати шляхи евакуації, проїзд пожежних, аварійних машин, а також розворот і маневри спеціальних автомобілів, забезпечити вимоги пожежної безпеки, захисту від незаконних дій та запобігання терористичним актам.

Довідково: наразі Орджонікідзевський районний суд міста Запоріжжя розміщується на умовах договору оренди в двох приміщеннях комунальної власності, що знаходяться на перших поверхах багатоквартирних житлових будинків.

Джерело