Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обухівський райсуд Київської області спростовує інформацію розміщену в газеті «Хроніки міста Обухова»

16 листопада 2017, 15:01

В засобах масової інформації, а саме - газеті «Хроніки міста Обухова» від 10 листопада 2017 року опубліковано статтю, якою висловлено зацікавленість щодо запиту ГФОГП «Самооборона Обухівщини» на отримання публічної інформації.

У наведеній статті йде мова про те, що Обухівський райсуд став наступною жертвою активістів з «Обухівської самооборони». На думку щоденної газети «Хроніки міста Обухова», про це свідчить тональність запиту до представника суду.

Однак, дана інформація не відповідає дійсності і висловлена в некоректній формі, що порушує принципи журналістської етичної поведінки.

10 листопада 2017 року на адресу Обухівського районного суду Київської області дійсно надійшов запит Громадського формування з охорони громадського порядку «Самооборона Обухівщини» на отримання публічної інформації. Вказаним запитом керівник ГФОГП «Самооборона Обухівщини» просив, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», надати відображену та задокументовану будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформацію, яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень.

Відповідно до статті 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.

Так, 16 листопада 2017 року за вих. №02.03/19/2017, Обухівським районним судом Київської області, з додержанням принципів прозорості та відкритості діяльності суб’єктів владних повноважень, надано запитувану у запиті інформацію.

З відповіддю, можна ознайомитись нижче.

 Відповідь

Джерело

За повідомленням прес-служби суду