Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваній, яка хибно інформувала правоохоронні органи через телефонні дзвінки на «102» про замінування ГЕС у місті Вишгород обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

16 листопада 2017, 15:25

16.11.2017 року слідчим суддею задоволено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваній за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України  (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

  При обранні запобіжного заходу слідчий суддя встановив, що більш м’які запобіжні заходи, не пов’язані з триманням під вартою, не забезпечать їй належну поведінку і не запобігатимуть настанню встановлених ризиків.

  Зокрема суд встановив, що  підозрювана постійного місця проживання чи визначеного місця перебування не має, пенсію не отримує, документи які посвідчують її особу вона втратила, а повідомлена слідству адреса проживання неправдива, так як за нею розташований ресторан та відсутні житлові будинки. 

  Крім того, в суді підозрювана показала про свою участь у здійсненні телефонних дзвінків на екстрену лінію «102» й повідомлення про готування підриву дамби невідомою особою та стверджувала, що вказану інформацію вона почула від невідомих людей в транспорті в липні цього року, крім того їй про це стало відомо завдяки екстрасенсорним здібностям з інформаційного простору, що оточує всіх людей.

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду