Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Військовослужбовця Збройних сил України засуджено за нез'явлення вчасно на службу без поважних причин

17 листопада 2017, 11:22

Військовослужбовця Збройних сил України засуджено за нез'явлення вчасно на службу без поважних причин
Красноармійським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження про обвинувачення уродженця Вінницької області у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез'явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці).
Так судовим розглядом встановлено, що чоловік проходячи військову службу під час мобілізації, обіймаючи посаду командира відділення машини старшого офіцера 1-ї гаубичної артилерійської батареї 1 гаубичного артилерійського дивізіону військової частини польова пошта №____ у військовому званні «старший сержант», усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, діючи умисно, з метою тимчасово ухилитися від проходження військової служби, 22.07.2016 року самовільно, без отримання відповідного дозволу командування, не з’явився з лікувального закладу до місця проходження військової служби, свої службові обов’язки не виконав та проводив час на власний розсуд поза межами військової частини, при цьому, заходів для повернення до місця проходження військової служби у військову частину польова пошта №____ не вживав до 03.09.2016 року включно.
Обвинувачений у скоєному злочині щиросердно розкаявся.
Згідно вироку Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 18.07.2017 року особу визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України та призначено йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік та зобов’язано протягом іспитового строку періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, а також повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи.

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду