Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВССУ роз'яснив порядок роботи у зв'язку з призначенням суддів Верховного Суду

17 листопада 2017, 10:33

На численні звернення громадян щодо порядку роботи ВССУ з урахуванням призначення суддів нового Верховного Суду повідомляємо, що Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ наразі працює у звичному режимі.

На сьогодні у судовій палаті у цивільних справах ВССУ здійснюють правосуддя 14 суддів: Кафідова Олена Василівна – секретар судової палати; Гримич Майя Костянтинівна; Євграфова Єлизавета Павлівна; Євтушенко Олена Іванівна; Завгородня Ірина Миколаївна; Закропивний Олександр Васильович; Іваненко Юлія Геннадіївна; Кадєтова Олена Веніамінівна; Леванчук Андрій Олексійович; Мазур Лідія Михайлівна; Маляренко Артем Васильович; Мостова Галина Іванівна; Писана Таміла Олександрівна; Попович Олена Вікторівна.

У судовій палаті у кримінальних справах ВССУ правосуддя здійснюють 19 суддів: Вільгушинський Михайло Йосипович;  Єленіна Жанна Миколаївна; Єлфімов Олександр Васильович; Зубар Валентин Васильович; Квасневська Наталія Дмитрівна; Крещенко Анатолій Миколайович; Крижановський Валентин Якович; Мороз Микола Андрійович; Орлянська Валентина Іванівна; Пузиревський Євген Борисович; Романець Лоліта Анатоліївна; Сахно Роман Іванович; Слинько Сергій Станіславович; Солодков Андрій Андрійович; Суржок Анатолій Васильович; Франтовська Тетяна Іванівна; Шибко Людмила Володимирівна; Широян Тетяна Іванівна; Фурик Юрій Петрович.

Актуальна інформація щодо стадій розгляду справ і скарг розміщуватиметься на цьому сайті у рубриці «Інформація для громадян», підрубрика «Інформація щодо стадій розгляду судових справ».

Звертаємо увагу, що у графі «Примітка» переліків справ, призначених до судового розгляду, оприлюднюється інформація про зняття тієї чи іншої цивільної справи або кримінального провадження (справи) з розгляду у зв’язку з виданням Указу Президента України від 10 листопада 2017 року № 357/2017  «Про призначення суддів Верховного Суду» або з інших причин, визначених процесуальним законом («Увага! Справу буде знято з розгляду»).

Особистий прийом громадян проводять виконуючий обов’язки Голови ВССУ Крижановський В. Я. (друга середа місяця, з 10:00 до 12:00) та виконуючий обов’язки керівника апарату ВССУ Сердюк В. В. (четвертий понеділок місяця, з 10:00 до 12:00).

Такий порядок роботи ВССУ триватиме до дня початку роботи Верховного Суду. Про дату припинення діяльності ВССУ буде повідомлено додатково.

Відповідно до пункту 6 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» ВССУ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.

Згідно з пунктом 7 Прикінцевих та перехідних положень зазначеного Закону ВССУ припиняє свою діяльність та ліквідується у встановленому законом порядку з дня початку роботи Верховного Суду.

Закон передбачає, що день початку роботи Верховного Суду визначається рішенням його Пленуму, що публікується на веб-порталі судової влади та в газеті «Голос України».

Касаційні скарги, заяви, клопотання, подані до ВССУ та не розглянуті судом на момент припинення його діяльності, підлягають передачі до Верховного Суду та розгляду в порядку, встановленому відповідним процесуальним законодавством.

 
За повідомленням прес-служби ВССУ