Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без задоволення скаргу обвинуваченого у вбивстві вагітної жінки і її матері

11 січня 2018, 15:55

Колегія суддів апеляційного суду Хмельниччини залишила без змін вирок Хмельницького міськрайонного суду, яким обвинуваченого  в умисному протиправному заподіянні смерті двох осіб, вчиненому з особливою жорстокістю, у тому числі відносно жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності (п.п. 1, 2, 4 ч. 2 ст.115 КК України) і в завідомому залишенні без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов'язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу (ч. 1 ст. 135 КК України), засуджено до довічного ув’язнення.

Обвинувачений просив цей вирок скасувати і призначити новий розгляд справи у суді першої інстанції, мотивуючи тим, що не враховані усі обставини справи, у тому числі, пом’якшуючі, та не допитані усі свідки.

Нагадаємо, події, за які обвинувачений отримав найвищу міру покарання, розгорталися 14 грудня 2016 року в Летичівському районі. Згідно з вироком суду, під час вживання алкогольних напоїв між ним, його співмешканкою та її матір’ю виникла словесна суперечка, під час якої в чоловіка виник умисел вбити обох жінок. Відтак він взяв сокиру й наніс нею численні удари спочатку матері, потім співмешканці, знаючи, що та вагітна. Вимушеним свідком злочину став однорічний син, якого обвинувачений залишив серед трупів, в небезпеці, без нагляду і допомоги.

Хмельницький міськрайонний суд визнав обвинуваченого винним за інкримінованими йому статтями Кримінального кодексу України і присудив довічне ув’язнення. Апеляційний суд області залишив цей вердикт без змін, а апеляційну скаргу – без задоволення.

За повідомленням прес-служби суду