Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роменський міськрайонний суд Сумської області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно особи, яку підозрюють у крадіжці

12 січня 2018, 09:43

11 січня слідчий суддя Машина І.М. розглянула клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно гр. С. який підозрюється у вчиненні таємного викрадення чужого майна (крадіжки), поєднаної з проникненням у інше приміщення, тобто у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.3  ст.185 КК України.

Під час судового розгляду вищевказаного клопотання у суді встановлено наявність ризику, передбаченого п. 5 ч. 1 ст. 177 КПК України, а саме слідчий суддя вважає, що  С.  будучи раніше не одноразово засудженим, маючи не зняту та непогашену судимість, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та повторно вчинив новий корисливий злочин, а відтак може продовжити злочинну діяльність.

Також судом встановлено наявність ризиків передбачених п.1, 3 ч. 1 ст. 177 КПК України, так як підозрюваний С. немає паспорту громадянина України, ніде не працює, не має постійного джерела прибутків, не має тісних соціальних зв’язків, вчинив тяжкий злочин за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 6 років.

За результатами розгляду клопотання слідчого, слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Інформаційно:  09.01.2018, близько 14.00 год., підозрюваний  проходив повз огороджену територію ПП «Україна», по вул. Полтавська, 10, м. Ромни, Сумської області, належного М., та вирішив вчинити крадіжку майна з даного підприємства.

 Реалізуючи свій злочинний намір, С., знайшовши отвір в огорожі території ПП «Україна», через нього проник до двору господарства. Далі,  таємно, не помітно для потерпілого та сторонніх осіб, пройшов до складського приміщення та шляхом відчинення вхідних дверей, проник в середину і  виніс зі складу  запчастини до сільськогосподарської техніки на суму10000 грн.

 На місці злочину був помічений та затриманий .

 З повним текстом ухвал суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи: №585/88/18.

За повідомленням прес-служби суду