Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ленінським райсудом м. Миколаєва продовжено строк тримання під вартою членам банди "Апти"

12 січня 2018, 10:01

У Ленінському районному суді м. Миколаєва відбулось судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням Іслангірієва Апті Магомедовича, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України; Кравчука Руслана Васильовича,  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115  КК України; Сулейманова Араза Шакіровича,  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Кримінальне провадження розглядає колегія суддів Ленінського районного суду м. Миколаєва у складі: головуючого судді – Коваленка Ігоря Володимировича, суддів: Крутія Юрія Петровича, Захарченка Дмитра Володимировича.

У судовому засіданні прокурор заявив клопотання про продовження строку тримання під вартою обвинувачених на 60 днів.

Обвинувачені та їх захисники заперечували проти заявленого прокурором клопотання, вказуючи на відсутність доказів у підтвердження ризиків, зазначених в клопотанні, та просили застосувати до обвинувачених більш м’який запобіжний  захід у вигляді домашнього арешту чи особистого зобов’язання.

Однак, суд прийшов до висновку, що клопотання прокурора підлягає задоволенню з наступних підстав:

Іслангірієв А.М., Кравчук Р. В., Сулейманов А. Ш. обвинувачуються у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який передбачено довічне позбавлення волі,  Іслангірієв А. М. - є громадянином Російської Федерації, має паспорт вказаної країни, тобто фактичну можливість покинути територію України. Кравчук Р. В. - раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Кравчук Р. В. та Сулейманов А. Ш. за місцем реєстрації не проживають, не працюють, не мають джерел доходу та міцних соціальних зв’язків.

Також судом зазначено, що незважаючи на покази потерпілого Прокопова О. В., які мають оціночний характер і підлягають оцінці в сукупності з іншими доказами в кримінальному провадженні, які  судом  не досліджувалися, суд не може робити висновки про не підтвердження обвинувачення та відсутність ризику, який є підставою для застосування запобіжного заходу.

Тому, враховуючи суспільну небезпечність інкримінованого обвинуваченим кримінального правопорушення, тяжкість покарання, яке їм загрожує, у разі визнання їх винуватості, залишається ризик переховування  від суду, тобто дій, передбачених ч. 1 ст. 177 КПК України.

Запобіжний захід обвинуваченим Іслангірієву А.М., Кравчуку Р. В., Сулейманову А. Ш.  у вигляді тримання під вартою продовжено на 60 днів – до 11 березня 2018 року (включно).

 

Відповідні ухвали суду направлено до Єдиного державного реєстру судових рішень 11 січня 2018 року.

 

Наступне судове засідання відбудеться 23 лютого 2018 року о 13-00.

 

За повідомленням прес-служби суду