Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дергачівський райсуд Харківської області обрав запобіжний захід особі, яка обвинувачується у хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї

15 січня 2018, 08:58

           В провадженні Дергачівського районного суду Харківської області перебувало клопотання слідчого Дергачівського ВП ГУ НП в Харківській області, погоджене прокурором Дергачівської місцевої прокуратури Харківської області, про застосування до ОСОБА 1 запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

          Досудовим слідством встановлено, що ОСОБА 1, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, 10.01.2018 у період з приблизно 06 год. 00 хв. до 06 год. 30 хв., більш точний час в ході досудовою розслідування не встановлено, прибув на вул. Незалежності в м. Дергачі Харківської області, тримаючи в руках мисливський карабін. У подальшому ОСОБА 1, перебуваючи у вказаному вище місці, діючи з прямим умислом, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, нехтуючи загальноприйнятими в суспільстві нормами моралі та поведінки, супроводжуючи свої дії особливою зухвалістю, яка полягала у пошкодженні чужого майна, усвідомлюючи той факт, що він перебуває у громадському місці та його діями може бути пошкоджене майно громадян, безпричинно, з хуліганських мотивів, здійснив не менше восьми пострілів з вищевказаної вогнепальної зброї в напрямку житлового будинку. Внаслідок зазначених дій ОСОБА 1, пошкоджено електричний дріт та знеструмлено будинок. За результатами проведених слідчих (розшукових) дій 10 січня 2018 року ОСОБА 1 повідомлено про підозру у вчиненні ним злочину, передбаченого ч.4 ст.296 КК України, хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї.

         Відповідно до ч.3 ст.183 КПК України слідчий суддя при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою зобов’язаний визначити розмір застави, достатньої для забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим обов’язків, передбачених цим Кодексом. 

         Ухвалою слідчого судді  від 12 січня 2018 року застосовано до підозрюваного ОСОБА 1 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у Державній установі «Харківська установа виконання покарань (№27)».

         Враховуючи вимоги ч.3 ст.183 КПК України, слідчий суддя відповідно до ч.5 ст.182 КПК України визначив заставу у розмірі 105720 гривень для забезпечення виконання підозрюваним  обов’язків, передбачених КПК України.