Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Сумської області задовольнив позов щодо стягнення збитків із ПАТ “Укрхімпроект” через забруднені стічні води

15 січня 2018, 11:37

 КП “Міськводоканал» подало позов до Господарського суду Сумської області щодо стягнення збитків із відповідача ПАТ “Укрхімпроект” через скинуті  забруднені стічні води.Справа триває більше двох років, адже окремі спірні позиції по умовах співпраці підприємств оскаржувалися відповідно в інших судах.

02.11. 2017 провадження по справі поновлено.Розглянувши матеріали справи, суд встановив, що між позивачем та відповідачем було укладено договір,  він є чинним і в ньому чітко визначені обсяги та нормативи стічних вод і коефіцієнт вмісту допустимих шкідливих речовин та наслідки у разі перевищення.

Згідно з умовами договору та іншими нормативними документами, цей коефіцієнт було перевищено 07.10.2015, 23.11.2015, 14.01.2016 при здійсненні контролю за скидом забруднюючих речовин з контрольного колодязя, за адресою: вул. Іллінська, 13 в м. Суми.

У рішенні Господарського суду Сумської області  № 920/730/16 йдеться: «факти підтверджуються наявними в матеріалах справи актами про відбір проб лабораторією, що має відповідний сертифікат.  Крім того, відповідачем не надано належних та допустимих доказів скасування таких актів чи їх оскаржень».

Суд дійшов висновку, що основна заборгованість відповідача в розмірі 10 тисяч 414 гривень має бути стягнута із ПАТ “Укрхімпроект” на користь КП “Міськводоканал”.  Рішення набрало законної сили.

Як  зазначає голова Господарського суду Олена Резніченко, на розгляді Феміди перебувають  кілька подібних рішень, що пов’язані із станом стічних вод, а по суті екологічною безпекою. Суд у разі надходження таких позовів реагує та приймає відповідне рішення.

 За повідомленням прес-служби суду