Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Сумської області розглядатимуть справу про розтрату майна «Роменського лісгоспу»

19 січня 2018, 14:53

Апеляційний суд Сумської області скасував ухвалу Роменського міськрайонного суду, якою  прокурору було повернено обвинувальний акт у справі про розтрату майна «Роменського лісового господарства» директором підприємства.

Справа мала розглядатися в суді першої інстанції в рамках кримінального провадження, відкритого правоохоронними органами в 2011 році. Згідно з обвинувальним актом, переданим до суду першої інстанції, керівника лісгоспу звинувачують у тому, що він «обіймаючи посаду директора ДП «Роменське лісове господарство», будучи службовою особою, діючи умисно та в інтересах третіх осіб,  розуміючи суспільно небезпечний характер своїх злочинних діянь, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків спричинення матеріальної шкоди ДП «Роменське лісове господарство» і бажаючи настання таких наслідків, зловживаючи своїм службовим становищем, вчинив розтрату майна грошових коштів державного підприємства».

В ході підготовчого засідання захист заявив клопотання, яким просив суд повернути прокурору обвинувальний акт, оскільки на його думку  процесуальний документ не відповідає вимогам, які передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України. Ухвалою судді Роменського міськрайонного суду клопотання було задоволено.

Проте, прокурор не погодився з таким рішенням місцевого суду і подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати ухвалу суду першої інстанції та призначити новий розгляд справи зі стадії підготовчого засідання.

Розглянувши матеріали кримінального провадження, колегія суддів погодилася з доводами сторони обвинувачення та задовольнила апеляційну скаргу прокурора, оскільки суд першої інстанції, приймаючи рішення, на стадії підготовчого засідання вдався до оцінки формулювання обвинувачення. Крім того, не вказав з якою метою повернув обвинувальний акт та не дав можливості обвинуваченню за потреби усунути недоліки.

 

За повідомленням прес-служби суду