Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До підозрюваного Федорченка О.М. застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту

21 лютого 2018, 13:56

21 лютого 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційну скаргу прокурора, на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 17 лютого 2018 року. Вказаною ухвалою суду першої інстанції відмовлено у задоволенні клопотання слідчого Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного Федорченка О.М. та застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила:

ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 17 лютого 2018 року – скасувати;

апеляційну скаргу прокурора – задовольнити частково;

постановити нову ухвалу, якою клопотання слідчого Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві – задовольнити частково.

Застосувати відносно підозрюваного Федорченка О.М. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною підозрюваному цілодобово покидати місце свого проживання та покласти обов’язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме: прибувати за кожною вимогою слідчого, прокурора та суду; здати на зберігання свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Термін дії ухвали визначити до 15 квітня 2018 року.

Нагадаємо, Федорченко О.М. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 342 («Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб») та ч. 3 ст. 345  («Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу») Кримінального кодексу України.

 

За повідомленням прес-служби суду