Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довічне позбавлення волі для вбивці правоохоронця

21 березня 2018, 11:04

       Постановою Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду від 20 березня 2018 року залишено без змін вирок колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Харківської області від 3 квітня 2017 року щодо Дериглазова Артема Ігоровича, 1989 року народження, яким було задоволено апеляційні скарги потерпілих та прокурора, скасовано в частині призначеного покарання вирок суду першої інстанції, а Дериглазову А.В. призначено покарання за сукупністю злочинів, передбачених ч.1 ст.263 ч.1 та ст. 348 КК України, у виді довічного позбавлення волі.

     Дериглазова А.І. було визнано винним у вбивстві працівника міліції та посяганні на життя ще двох працівників міліції під час виконання останніми своїх службових обов’язків, які Дериглазов А.І. вчинив у місті Харкові, відповідно, 7 липня 2010 року на вул.Ахсарова із застосуванням автомату «АКС-74у» та 8 липня 2010 року на вул.Семафорній із застосуванням карабіну «Сайга-12К».

    Колегія суддів апеляційного суду, враховуючи обставини подій та особу підсудного, який поставився до життя людей з явною зневагою, дійшла впевненості, що для виправлення підсудного та запобігання новим злочинам застосування позбавлення волі на певний строк є явно недостатнім та несправедливим. І ось, крапку в справі поставив найвищий судовий орган держави, постанова якого є остаточною і оскарженню не підлягає.

 

 

Суддя-спікер судової палати з розгляду

кримінальних справ Апеляційного суду

Харківської області  Володимир Плетньов