Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області повернув обвинувальний акт щодо колишнього працівника прокуратури, який обвинувачується у ДТП зі смертельними наслідками, до Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області

21 березня 2018, 12:55

До апеляційного суду Одеської області з Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області надійшло кримінальне провадження за відносно Чабана Є.А., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення,  передбаченого ч.2 ст.286 КК України з ухвалою про вирішення питання щодо направлення даного кримінального провадження для розгляду до іншого суду.

Нагадаємо, що Чабан Є.А., який працював в Ізмаїльскій місцевій прокуратурі на керівний посаді, обвинувачується у тому, що він у лютому 2017 року в с.Кислиця Ізмаїльського району Одеської області, керуючи автомобілем в стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на пішохода – жительку зазначеного села, внаслідок чого потерпіла отримала травми не сумісні з життям.

13 березня 2018 року ухвалою Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області був задоволений самовідвід судді Пепеляшкова С.М., який є головуючим по справі, та цією ж ухвалою кримінальне провадження відносно Чабана Є.А. скеровано до апеляційного суду Одеської області для вирішення питання про його направлення для розгляду до іншого районного суду в межах територіальної юрисдикції апеляційного суду Одеської області.

Проте, під час розгляду матеріалів зазначеного кримінального провадження, апеляційним судом Одеської області була встановлена відсутність в матеріалах кримінального провадження подання місцевого суду щодо зміни територіальної підсудності кримінального провадження відносно Чабана Є.А, що не відповідає вимогам ч.2 ст.34 КПК України.       

Зазначені обставини унеможливлюють вирішення питання про направлення кримінального провадження на розгляд до іншого суду, в зв’язку з чим апеляційний суд Одеської області повернув кримінальне провадження відносно Чабана Є.А. до Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області.

 

За повідомленням прес-служби суду