Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жорстокого вбивцю засуджено до 12 років позбавлення волі

21 березня 2018, 13:16

16 березня Вінницький міський суд Вінницької області розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальну справу, яка набула резонансу серед вінничан, щодо знайдених частин тіла в різних місцях м. Вінниця.

В ході судового розгляду  було встановлено, що злочин скоєно у листопаді 2016 року. Так, засудженні разом із загиблим розпивали алкогольні напої й після того, як один з них вийшов з приміщення, між двома іншими виник конфлікт, під час якого потерпілому було завдано тілесних ушкоджень, від яких той помер на місці. Після цього, чоловік який засуджений за вбивство, попередньо порадившись із другом, у підвальному приміщенні недобудованого будинку за допомогою електричного інструменту розрізав тіло вбитого на фрагменти, які упакував до поліетиленових пакетів та викинув  у різні місця м. Вінниці.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, колегія суддів Вінницького міського суду Вінницької області визнала винним 48-річного чоловіка у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна), ч.1 ст.115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та призначила  йому  покарання у виді 12 років позбавлення волі.

Щодо іншого засудженого, то суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.396 КК України (заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого чи особливо тяжкого злочину), призначив йому покарання у виді 3 років позбавлення волі на підставі п. «в» ст. 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» від 22.12.2016р., та звільнив від відбування покарання, в зв’язку з тим, що засуджений має на утриманні малолітню дитину.

 

За повідомленням прес-служби суду