Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеське регіональне відділення НШСУ проводить підготовку секретарів судового засідання окружних та апеляційних судів

21 березня 2018, 13:30

19–23 березня 2018 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання  окружних та апеляційних судів.

Відкриваючи захід, директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець зазначив, що метою підготовки є удосконалення професійних знань та вмінь секретарів судового засідання.

Під час підготовки суддя Одеського окружного адміністративного суду Людмила Юхтенко обговорить зі слухачамивзаємодію зі ЗМІ, організацію судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, та методи покращення навичок комунікації в роботі з людьми з особливим потребами.  

Доцент, старший викладач кафедри прикладної лінгвістики Національного університету “Одеська юридична академія“, кандидат юридичних наук Анастасія Кісельова допоможе удосконалити навички правового письма, процесуального документування та ділового листування.

Суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області, кандидат юридичних наук Тетяна Шевиріна розгляне з учасниками підготовки практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову.

У формі інтерактивної міні-лекції, практичних завдань і обговорення із секретарями судового засідання  працюватиме головний спеціаліст відділу судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції в Одеській області Галина Міх, яка розповість про застосування договорів про правову допомогу з іншими державами та застосування міжнародних актів у правосудді.

Із суддею Одеського апеляційного господарського суду у відставці, кандидатом юридичних наук Михайлом Сидоренкомсекретарі судового засідання детально розглянуть етичні основи судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду. Адвокат, доцент кафедри конституційного права та правосуддя  Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, кандидат юридичних наук Катерина Кармазіна зверне увагу на антикорупційне законодавство, а також  проблемні питання щодо заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та іншими особами.

Заступник керівника апарату Апеляційного суду Одеської області Ольга Багнюк навчить застосовувати і використовувати в роботі Інструкцію з діловодства, затверджену наказом ДСА України від 17.12.2013 № 173, та наголосить на підставах для притягнення державного службовця до дисциплінарної відповідальності, видах дисциплінарних стягнень та загальних умов їх застосування.

Актуальну тему щодо дій секретарів судового засідання в екстремальних ситуаціях розкриє в. о. керівника апарату Одеського окружного адміністративного суду Надія Бойко.

Судовий експерт відділу почеркознавчих досліджень Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз, кандидат психологічних наук Маргарита Журавльова розповість про психологію поведінки секретаря судового засідання у спілкуванні зі сторонами, розгляне особливості професійної невербальної поведінки, фізіономіки, ефективної комунікації.

Важливою частиною підготовки є лекції та практичні завдання щодо управління часом у роботі секретаря судового засідання, побудови стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку, які проведе суддя Одеського окружного адміністративного суду Маргарита Цховребова.

Також для цієї ж категорії слухачів 20 березня 2018 року буде проведено  семінар на тему: “ Технічна фіксація судового процесу (судового засідання)”, який проведуть суддя Центрального районного суду м. Миколаєва Дмитро Тішко, начальник юридичного відділу територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Ніна Львова, помічник судді Приморського районного суду м. Одеси Ольга Лещенко, головний спеціаліст із інформаційних технологій Суворовського районного суду м. Одеси Вадим Тарсіс та секретар судового засідання Суворовського районного суду м. Одеси Альона Мица.

За повідомленням прес-служби НШСУ