Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд закрив кримінальне провадження щодо обвинуваченого у ДТП, бо той примирився з потерпілим

21 березня 2018, 14:27

Закрити кримінальне провадження та звільнити від кримінальної відповідальності за вчинений злочин – таку ухвалу виніс Полонський районний суд жителю Старокостянтинівського району, котрому інкримінували порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Цей злочин передбачений ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України.

Як встановив суд, ввечері 27 листопада минулого року в Полонному на перехресті автомобіль, за кермом якого був обвинувачений, порушивши правила дорожнього руху, не розминувся з велосипедистом. Останній отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Під час судового засідання захисник і потерпілий заявили клопотання про звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності. Головні підстави – примирення учасників автопригоди й цілковите відшкодування завданої шкоди.

«Відповідно до ст.46 КК України особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості, крім корупційних злочинів, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона примирилася з потерпілим та відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду», – зазначив в ухвалі слідчий суддя. Обставин необґрунтованості клопотання суд не встановив, тож задовольнив його, закривши кримінальне провадження.

Ухвала не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

За повідомленням прес-служби суду