Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості розгляду справ про відшкодування шкоди

21 березня 2018, 14:30

20–21 березня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах підготовки суддів місцевих загальних судів проводить тренінг на тему: “Особливості  розгляду справ про відшкодування шкоди”.     

Вітальними словами тренінг розпочала модератор – заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у відставці, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Галина Юровська, яка ознайомила суддів з метою і навчальними цілями заходу та представила  викладачів (тренерів).

Під час презентації Галина Юровська нагадала про зміни та доповнення до нормативної бази та розглянула рішення органів судової влади у справах про відшкодування шкоди. Суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області, кандидат юридичних наук Костянтин Медведєв розкрив умови, за яких настає цивільно-правова відповідальність при заподіянні шкоди. Під час виступу судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області Станіслава Чирки судді визначили перелік осіб, які несуть відповідальність за заподіяння шкоди, та визначили джерела підвищеної небезпеки. Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області Дмитро Свояк детально зупинився на підставах звільнення від обов’язку відшкодувати шкоду та зосередив увагу на діях суддів при надходженні позовної заяви про відшкодування шкоди. Також Станіслав Чирка розглянув з учасниками тренінгу особливості відшкодування шкоди, завданої каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а Дмитро Свояк ознайомив з особливостями відшкодування шкоди, завданої недоліками товару.

Окрім того, до програми тренінгу включено дискусійні вправи, “мозковий штурм”, практичні завдання, міні-лекції, виконання різноманітних групових та індивідуальних завдань, рольові ігри, а також перегляд навчальних відеороликів. Модератор, викладачі (тренери), фасилітатори надали вичерпні відповіді на усі поставлені запитання.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.

За повідомленням прес-служби НШСУ