Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишньому директору будівельної компанії ТОВ «Граніт К» апеляційним судом Одеської області обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою

21 березня 2018, 15:13

Сьогодні апеляційним судом Одеської області була розглянута апеляційна скарга прокурора Іллічівської місцевої прокуратури Тімошевського А.В. на ухвалу слідчого судді Овідіопольського районного суду Одеської області від 12.03.2018 року про застосування запобіжного заходу щодо Гуріна В. Г., підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191, ч.4 ст.191, ч.5 ст.191, ч.2 ст.364 КК України.

Гурін В.Г. підозрюється у тому, що він, не зважаючи на достовірно відому йому ухвалу Господарського суду Одеської області від 24.09.2013 року про введення процедури санації боржника ТОВ «Граніт К» та про позбавлення його права розпорядження майном ТОВ «Граніт К», діяв як директор та керуючий санацією ТОВ «Граніт К», укладаючи договори з громадянами про пайову участь в будівництві житлового будинку, розташованого по вул. Гранітна, 1 в с. Лиманка (Мізікевича) Одеської області Овідіопольського району, проте умови договорів не виконав, грошові кошти, які залишились у нього в оперативному управлінні привласнив, витративши не за призначенням, тобто не на фінансування будівництва будинку і квартир, а на інші власні потреби, чим спричинив потерпілим шкоду в особливо великих розмірах у сумі 26 785 344 грн. 81 коп.

Ухвалою слідчого судді Овідіопольського районного суду Одеської області від 12.03.2018 року до підозрюваного Гуріна В.Г. був застосований запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Зазначена ухвала була оскаржена до апеляційного суду прокурором Іллічівської місцевої прокуратури Тімошевським А.В. з підстав її невідповідності вимогам кримінального процесуального закону.

Апеляційний суд Одеської області за результатами розгляду апеляційної скарги прокурора скасував ухвалу слідчого судді місцевого суду та постановив нову, якою частково задовольнив клопотання старшого слідчого СВ Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області і застосував відносно Гуріна В. Г. запобіжний захід у виді тримання під вартою строком до 04 травня 2018 року включно, визначивши підозрюваному розмір застави, як альтернативного запобіжного заходу, достатнього для забезпечення виконання підозрюваним обов'язків, передбачених КПК України, у розмірі 300 (триста) розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 528600 (п'ятсот двадцять вісім тисяч шістсот) гривень.

 

За повідомленням прес-служби суду