Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До депутата Бієвецької сільської ради застосовано штраф та конфіскацію подарунку за порушення ЗУ "Про запобігання корупції"

21 березня 2018, 16:29

         Лубенський міськрайонний суд Полтавської області визнав винною особу у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією (ч.1 ст. 172-5 КУпАП).

         Так, згідно постанови суду, особа яка є депутатом сільської ради та являючись суб'єктом, на якого поширюється дія ЗУ "Про запобігання корупції", порушила обмеження щодо заборони приймати подарунки, вартість яких перевищує один прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений на день прийняття подарунка.

         Так, депутат сільської ради, отримала у подарунок від громадянина, який не являється близькою особою 69/100 частин приміщення торгового центру з підвалом, вартістю 221 тисяча 350 гривень. Від іншої громадянки, яка не являється близькою особою, депутат сільської ради отримала 17/100 частин приміщення торгового центру з підвалом, вартістю 58 тисяча 700 гривень. Загальна вартість такого подарунку склала 280 тисяч 50 гривень.

         Як наслідок, суд визнав депутата Бієвецької сільської ради винною у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та наклав на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 гривень з конфіскацією подарунка.

         Звернемо увагу, що постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її винесення до Апеляційного суду Полтавської області, з повним текстом постанови можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/4543316.

 

       За повідомленням прес-служби суду