Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За несвоєчасне подання електронної декларації водія пожежно-рятувальної частини притягнуто до адміністративної відповідальності

21 березня 2018, 16:32

         Лубенський міськрайонний суд Полтавської області визнав винним чоловіка у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією (ч.1 ст. 172-6 КУпАП).

         Так, згідно постанови суду, чоловік, перебуваючи на посаді водія пожежно-рятувальної частини та являючись особою органів та підрозділів цивільного захисту на яку поширюється ЗУ "Про запобігання корупції", несвоєчасно подав на офіційний веб-сайт НАЗК декларацію особи, яка припиняє свою діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (перед звільненням).

         Так, особа подала декларацію (перед звільненням) 04.05.2017 року о 10:00 (встановлений законодавством строк для подання декларацій перед звільненням – після дна припинення такої діяльності, в даному випадку це 03.05.2017 року)

         Зазначимо, що в судовому засіданні правопорушник повністю визнав свою вину.

         Як наслідок, суд визнав його винним у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та піддав його адміністративному стягненню у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень.

         Звернемо увагу, що постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її винесення до Апеляційного суду Полтавської області.

 

За повідомленням прес-служби суду