Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вперед – назустріч правосуддю!

22 березня 2018, 09:19

21 березня 2018 року для учнів 8 класу Спеціалізованої школи № 98 з поглибленим вивченням англійської мови було проведено оглядову екскурсію будівлею Апеляційного суду міста Києва.

Зміни, які відбуваються сьогодні в українському суспільстві, вимагають виховання правосвідомої, соціально активної і відповідальної особистості.  У контексті формування демократичної правової держави, особливо актуальним є формування правової вихованості підлітків, адже необізнаність у правових питаннях значною мірою знижує можливість реалізації особистістю своїх прав та обов’язків.

Підлітковий вік – унікальний період, коли формуються риси характеру, основи моделі поведінки, ставлення до себе і навколишнього світу. Правове виховання підлітків нерозривно пов’язане з моральним. Найважливіші вимоги людського співіснування закріплені законом і порушення їх завжди аморальне. Тому, одним із аспектів всебічного розвитку особистості дитини і підлітка, в цілісному педагогічному процесі, є правове виховання.

Відтак,  з метою підвищення рівня правової освіти молоді, створення належних умов для набуття ними правових знань, а також забезпечення їх конституційного права знати свої права та обов’язки, 21 березня 2018 року, за сприяння керівництва Апеляційного суду міста Києва, було проведено ознайомчу екскурсію будівлею суду для учнів 8 класу Спеціалізованої школи № 98 з поглибленим вивченням англійської мови.

У межах правового виховання та професійної орієнтації, подібні пізнавальні заходи, що провадяться Апеляційним судом міста Києва за участю молоді, вже стали доброю традицією.

Екскурсія коридорами правосуддя розпочалась із вітальної зустрічі з суддею судової палати з розгляду цивільних справ, суддею-спікером Апеляційного суду міста Києва Борисом Левенцем, який під час бесіди ознайомив школярів з особливостями щоденної роботи суддів, яка передбачає постійне професійне зростання та безперервне інтелектуальне збагачення. Окремо спікер зупинився на питанні кримінальної відповідальності неповнолітніх та навів конкретні приклади справ, які розглядалися в Апеляційному суді міста Києва.

Він наголосив, що правомірна поведінка суспільства-основа стабільності у державі.

DSC_00091

DSC_0003

DSC_0006

Наприкінці зустрічі школярі ставили цікаві та змістовні питання, тому вийшов приємний і пізнавальний діалог.

Програма проведення заходу включала в себе також відвідання музею Апеляційного суду міста Києва, де учні отримали можливість ознайомитись із надбаннями  національної  та  світової правової спадщини, історії судочинства загалом та Апеляційного суду міста Києва зокрема.

Наостанок, не маючи чітких уявлень про судовий процес, учні зацікавлено прямували сходами до зали засідань, де атмосферу поважності навіяли навіть меблі.

На згадку про проведений захід кожному учню був вручений інформаційний буклет про діяльність Апеляційного суду міста Києва.

DSC_0091

Захват, задоволення і радість – саме з такими почуттями учні залишали суд.

Щиро сподіваємося, що отримана сьогодні школярами інформація неодмінно буде корисною у подальшому житті, адже підростаючому поколінню, яке на даний час перебуває у пошуку майбутньої професії, такий захід, як ознайомлення з роботою суду, спілкування з суддями та працівниками апарату суду допоможе зробити правильний життєвий вибір та закласти основи моральності.

За повідомленням прес-служби суду