Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Радехівському райсуді Львівської області проведено "День відкритих дверей" для школярів

22 березня 2018, 09:40

         «День відкритих дверей» в Радехівському районному суді Львівської області

       Відповідно до плану роботи Радехівського районного суду Львівської області на перше півріччя 2018 року 21 березня 2018 року проведено  День відкритих дверей для учнів Радехівської  ЗОШ I-III ступенів №1.  До суду завітали учні 7-Б та 8-Б класів з класним керівником Лесею Петрівною Сліпчук та вчителем Галиною Ярославівною  Шостак.   

         Заступник керівника апарату суду Марія Романівна Полійчук провела учням екскурсію судом, в ході якої якої  гості  відвідали  зали  судових  засідань, кабінети,  канцелярію суду та розповіла про історію Радехівського районного суду Львівської області, організацію роботи суду

         Діти ознайомилися з роботою канцелярії суду, дізналися про автоматизовану систему документообігу суду «КП «Д-3». Помічник судді Марія Михайлівна Кріса та  секретар судового засідання Ірина В»ячеславівна Загайська коротко розповіли про роботу помічника судді та секретаря судового засідання.

         Найбільше учнів зацікавила робота секретаря судового засідання та помічника судді, оскільки секретар судового засіднання присутній разом із суддею у судових засіданнях, а помічник судді вивчає матеріали справи, здійснює підбір законодавства та матеріалів судової практики, необхідних для розгляду конкретної судової справи.

          Під час спілкування діти ставили запитання, більшість питань були повֹ’язані з тим, як суддя ухвалює рішення у справі, також дітей цікавив процес розгляду справ у режимі відеоконференцзв’язку та аудіофіксування судового засідання за домогою технічних засобів. Про цю ділянку роботи їм розповів головний спеціаліст з інформаційних технологій Валерій Олександрович Вільчинський.

         Метою  даного  заходу  є  підвищення рівня правової культури серед молоді, надання роз’яснень щодо можливості захисту своїх прав в суді, формування  довіри та поваги до судової влади,   а  також побудови діалогу між судом  та  громадянами  задля  покращення  доступу  до  правосуддя.

        Наприкінці  заходу працівники  суду   побажали учням  наснаги  в  навчанні,  успішного  вибору  професії  та  повної  реалізації  своїх  можливостей.  По  завершенню   заходу  було  зроблено  колективне  фото.

За повідомленням прес-служби суду