Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запобігання ефекту професійного вигорання

22 березня 2018, 10:19

21 березня 2018 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар  для працівників апаратів окружних судів на тему“Психологія діяльності працівників апарату суду”.

Відкриваючи захід, директор регіонального відділення, суддя у відставці, заслужений юрист України Олександр Мартиненкозвернув увагу на важливість теми семінару та представив викладача – доцента кафедри загальної психології та патопсихології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидата психологічних наук Аліну Бунас. Заступник директора регіонального відділення Алла Баштанникознайомила учасників із програмою і регламентом семінару.

         Увагу учасників семінару було зосереджено на вивченні питань щодо психолого-етичних засобів попередження та припинення тиску на працівників апарату суду з боку учасників процесу, а також на розгляді психологічних аспектів спілкування з різними типами осіб, у тому числі спілкування з людьми з особливими потребами.

         Викладач розповіла про шляхи вирішення та попередження конфліктів між працівниками апарату суду, зупинилася на засобах оптимізації їх міжособистісних стосунків та ознайомила з особливостями професійної невербальної поведінки.

Працівники апаратів судів взяли участь у дискусіях та отримали відповіді на всі свої запитання.

Свої враження від участі у заході учасники висловили під час заповнення анкет опитування.

За повідомленням прес-служби НШСУ