Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Козятинському міськрайонному суді Вінницької області проведено "День відкритих дверей"

22 березня 2018, 11:07

           З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, у Козятинському міськрайонному суді Вінницької області 21.03.2018  року було проведено День відкритих дверей,  за участю представника ювінальної  первенції Козятинського ВП капітана  поліції Чернихевича О.А.   Відвідувачами суду були учні  Козятинської ЗНВК «школи інтернат гімназії»  на чолі з класним  керівником Тарасюк Д.В.

        Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду та участь у судовому засіданні, а також проведено лекцію про   кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх за вчинення ними правопорушень.

Розпочали даний захід  в.о. керівника апарату  суду Шморгун О.В., з участю представника ювінальної  первенції Козятинського ВП капітана  поліції Чернихевич О.А., які ознайомили учасників з діяльністю суду, а також зазначили, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду. 

У доступній для дітей формі було роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в громадських місцях, в побуті та під час навчанні з одночасним наголошенням на правила дорожнього руху.

Також учням було запропоновано відчути себе учасниками судового процесу, зокрема, бути присутніми під час розгляду цивільної  справи.

Сповнені приємних вражень від проведеного заходу, учні та класний керівник висловили бажання стосовно подальших зустрічей.

За повідомленням прес-служби суду