Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колегія суддів відхилила апеляційну скаргу колишнього директора профтехучилища щодо поновлення на посаді

22 березня 2018, 12:12

 Колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Тернопільської області залишила без змін рішення Тернопільського міськрайонного суду від 27 листопада 2017 року, яким Андрію К. відмовлено у скасуванні наказу Міністерства освіти і науки України про звільнення його з посади директора Тернопільського вищого професійно-технічного училища ресторанного сервісу і торгівлі.          

         

                                          

 

У липні 2017 року Андрій К. звернувся з позовом до суду про скасування наказу Міністерства освіти і науки України №296-к від 22 червня 2017 року про звільнення з його посади директора Державного професійно-технічного навчального закладу “Тернопільське вище професійно-технічне училище ресторанного сервісу і торгівлі”, поновлення на роботі і стягнення з навчального закладу середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Відмовляючи Андрію К. у позові, суд першої інстанції виходив із того, що при звільненні позивача Міністерство освіти та науки України діяло в межах Положення про МО України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2014 року № 630, пункту 6.2 Статуту ДПТНЗ “Тернопільське вище професійно-технічне училище ресторанного сервісу і торгівлі” та пунктів 26, 27 Контакту від 22.08.2011. Позивача звільнено у зв'язку з закінченням дії контракту на наступний день після видання наказу про поновлення на підставі рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 12 квітня 2017 року, трудові відносини фактично не тривали, що спростовує твердження позивача про автоматичне продовження строку дії контракту за згодою сторін.

Дослідивши матеріали апеляційної скарги та заслухавши доводи сторін, колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Тернопільської області прийшла до висновку, що рішення суду першої інстанції ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права і підстав для його скасування немає, а тому постановила апеляційну скаргу Андрія К. залишити без задоволення, а рішення Тернопільського міськрайонного суду — без змін.

 

За повідомленням прес-служби суду 

 

Зберегти