Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нетішинський суд амністував атовця, якому загрожувало 3 роки за гратами

22 березня 2018, 12:19

Нетішинський міський суд визнав винним колишнього військовослужбовця за ч.2 ст.263 КК України (носіння іншої холодної збої без передбаченого законом дозволу) та за ч.2 ст.125 КК України ( умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я) і призначив покарання – 3 роки ув’язнення. Утім, звільнив його від відбування цього покарання на підставі ст. 2 Закону України «Про амністію у 2016 році».

Як встановив суд, торік 31 травня біля багатоповерхівки у Нетішині між двома незнайомими чоловіками зав’язалася суперечка. Закінчилася вона тим, що один з них дістав бойовий ніж і вдарив ним у ногу іншого. Згодом з’ясувалося, що холодну зброю, яку носив без законного дозволу, застосував військовослужбовець Збройних сил України. Після цього інциденту обвинуваченого за двома статтями Кримінального кодексу України звільнили із ЗСУ в запас.

Допитавши потерпілого і обвинуваченого, дослідивши характеристики останнього, суд прийшов до висновку, що вина колишнього військовослужбовця за інкримінованими йому статтями Кримінального кодексу повністю доведена і йому слід призначити покарання у виді позбавлення волі. Натомість обвинувачений і прокурор звернулися до суду з проханням застосувати щодо нього Закон України «Про амністію у 2016 році». Проти амністії не заперечував і потерпілий.

«Враховуючи, що обвинувачений до набрання чинності вказаним законом вчинив умисні злочини невеликої та середньої тяжкості, маючи статус учасника бойових дій, який брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, суд дійшов висновку про звільнення обвинуваченого від відбування призначеного покарання на підставі ст.2 Закону України «Про амністію у 2016 році», – ідеться у вироку суду.

Судове рішення не набрало законної сили і може бути оскаржене до апеляційної інстанції.

За повідомленням прес-служби суду