Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

П’ять років позбавлення волі за наїзд на пішохода по вулиці Героїв Майдану

23 березня 2018, 15:58

      22 березня 2018 року Лебединський районний суд Сумської області завершив розгляд кримінального провадження по обвинуваченню Т. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

     В вересні 2017 року обвинувачений Т., керуючи автомобілем, рухаючись по вул. Героїв Майдану в напрямку пл. Соборна м. Лебедина  перевищив дозволену в населених пунктах  швидкість руху та  наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, не зупинився і  не вжив заходів для зменшення швидкості аж до повної зупинки транспортного засобу, що призвело до наїзду на пішохода Ш., який перетинав проїжджу частину вул. Г.Майдану по нерегульованому пішохідному переходу. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди Ш. отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці пригоди.

      Дослідивши всі матеріали справи, врахувавши покази свідків, обвинуваченого та потерпілої,  суд визнав винним Т. і призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

     Крім того, суд задовольнив частково позовні вимоги потерпілої про стягнення матеріальної та моральної шкоди, а також процесуальних витрат.

     Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений у встановленому законом порядку.  

     Номер кримінального провадження в ЄДРСР  580/1971/17.

 

За повідомленням прес-служби суду