Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як майбутні судді подолали останній рубіж спеціальної підготовки

23 червня 2018, 09:18

22 червня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України підвела підсумки проведення блоку спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді “Адміністративне судочинство”. Відео цього обговорення транслювалося для слухачів і слухачок спеціальної підготовки в містах Харкові, Львові та Одесі.

У ході зустрічі з майбутніми суддями було обговорено результати підсумкового контролю виконання практичного завдання (кейсу), у формі  підготовки проекту рішення на підставі матеріалів модельної адміністративної судової справи.

Обговорення результатів проведення підсумків розпочали начальник відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Олександр Гашицький  та координатор блоку “Адміністративне судочинство”, суддя Верховного суду України у відставці Олександр Терлецький. Члени експертної групи -  суддя Вищого адміністративного суду України Світлана Головчук, суддя Черкаського окружного адміністративного суду Лариса Трофімова та суддя Житомирського окружного адміністративного суду Дмитро Гурін прокоментували якість проектів рішень, підготовлених слухачами спеціальної підготовки, висловили свої рекомендації щодо вдосконалення їхніх професійних навичок.

Крім того, було презентовано інформацію про результати аналізу анкетування слухачів за наслідками проведення блоку щодо актуальності, формату проведення, змістовної наповненості та практичної корисності тренінгу, а також рівня професіоналізму та підготовленості тренерів (викладачів).

Після завершення обговорення результатів блоку з адміністративного судочинства, майбутні судді продовжили засвоювати нові знання, уміння та навички блоку “Суддівські компетенції”.

За повідомленням прес-служби НШСУ