Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винесено виправдувальний вирок стосовно завідувача аптечним пунктом

23 червня 2018, 12:01

        17 травня 2018 року Долинський районний  суд  Кіровоградської області визнав невинною   та виправдав  обвинувачену  у порушенні  встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів (частина перша статті 320  Кримінального кодексу України).

        Як встановив суд, громадянка С. працюючи на посаді завідувача аптечним пунктом, у зв’язку з виконанням своїх службових обов’язків повинна була додержуватись встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Однак, у порушення вказаних правил, перебуваючи на своєму робочому місці, в квітня 2015 року реалізувала громадянину К. без рецепту лікарський засіб «Корвалол» в кількості чотирьох скляних флаконів.  

      Аналізуючи  правила суд дійшов висновку, що при вчиненні дій з відпуску медичного препарату «Корвалол» в кількості чотирьох скляних флаконів , обвинуваченою  не було порушено пункт 9 Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, а відтак в її діях відсутній склад злочину, передбаченого частиною першою статті 320  Кримінального кодексу України.

Вирок  не набрав законної сили .

 

   За повідомленням прес-служби суду