Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов’язав Чернівецьку міську раду привести Положення про порядок розміщення зовнішньої реклами у відповідність до вимог чинного законодавства

20 серпня 2018, 17:16

Відповідне рішення суд ухвалив 16 липня 2018 року у справі № 926/830/18 за позовом Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України до Чернівецької міської ради про зобов’язання виконати рішення Антимонопольного комітету України від 22.05.17 р.

Судовим слуханням встановлено, що Чернівецьке  обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України, досліджуючи ринок організації порядку розміщення зовнішньої реклами в місті Чернівці, виявило ознаки порушення Чернівецькою міською радою законодавства про захист економічної конкуренції.

Зокрема, міська рада спірним положенням делегувала МКП "Реклама" виключні повноваження у сфері розміщення зовнішньої реклами у місті, а також надала переваги щодо виконання платних послуг із демонтажу рекламних засобів.

Такими діями рада поставила підприємство "Реклама" у привілейоване становище стосовно конкурентів, які здійснюють аналогічні послуги, чим порушила законодавство про захист економічної конкуренції.

22 травня 2017 року  Чернівецьке  обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України прийняло рішення зобов'язати міську раду протягом чотирьох місяців припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції, шляхом приведення спірного положення у відповідність до чинного законодавства.

Відповідно до ч. 2 ст. 56 Закону України "Про захист економічної конкуренції", рішення та розпорядження органів Антимонопольного комітету України, голів його територіальних відділень є обов'язковими до виконання.

Проте, судом встановлено, що рішення Антимонопольного комітету України від 22.05.2017 року не виконано, у зв’язку з чим зобов’язано  Чернівецьку міську раду привести Положення про порядок розміщення зовнішньої реклами в м. Чернівцях у відповідність до вимог чинного законодавства.

На даний час рішення суду оскаржене в апеляційному порядку

Повний текст рішення є загальнодоступними в Єдиному державному реєстрі судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua).

За повідомленням прес-служби суду