Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Депутата районної ради притягнуто до відповідальності за несвоєчасне подання декларації

11 жовтня 2018, 15:40

Постановою  Борзнянського районного суду Чернігівської області від 10 жовтня 2018 року  притягнуто до адміністративної відповідальності за несвоєчасне подання щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік, депутата Борзнянської районної ради.

Громадянин К. в судовому засіданні визнав свою вину у вчиненні зазначеного правопорушення. Йому було відомо, про необхідність подання щорічної декларації за 2017 рік до 01 квітня 2018 року. Але в нього були проблеми зі зміною адреси електронної пошти і тому він подав декларацію лише 10 серпня 2018 року.

Відповідальність за дане адміністративне правопорушення передбачена ч.1 ст.172-6 КУпАП.

При накладенні стягнення суд врахував характер та тривалість вчиненого правопорушення, особу порушника, його ставлення до скоєного діяння, майновий та сімейний стан, тому з метою виховного впливу та запобігання вчинення аналогічних правопорушень в подальшому застосував до К. адміністративне стягнення у вигляді штрафу в його мінімальному розмірі, передбаченому санкцією вищевказаної статті - в сумі 850 грн.

Постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду.

 

За повідомленням прес-служби суду